MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Johor Bahru

Latest News for Johor Bahru in "General"

Dorongan kuat ayah, ibu

Johor Bahru: “Disiplin, usaha dan tawakal menjadi azimat saya sejak hari pertama melangkah ke menara gading dan syukur, Allah berikan kejayaan hari ini,” kata Azman Ali, 37, penerima anugerah pelajar cemerlang pada Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Ke-54, di sini, semalam.

Rosly faham pertuduhan

Johor Bahru: Pengawal keselamatan dihadapkan di Mahkamah Majistret, di sini, hari ini, atas tuduhan membunuh seorang pegawai bank, di sini, 17 April lalu.

Dua maut rempuh jejambat

Johor Bahru: Dua maut, seorang lagi parah selepas kereta dinaiki merempuh tiang jejambat Jalan Pasir Pelangi, Johor Bahru, 2.45 pagi tadi.

Koperal polis dituduh bunuh janda

KOTA TINGGI – Seorang anggota polis berpangkat koperal dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan membunuh seorang janda yang merupakan kekasihnya pada 13 April lalu.

Patah buku lali kejar PATI

Johor Bahru: Seorang pegawai penguat kuasa Jabatan Imigresen patah buku lali kanan akibat terjatuh ketika melakukan serbuan di Taman Mount Austin, Johor Bahru 2 pagi tadi.

Tiga motosikal hangus

Johor Bahru: Tiga motosikal di tempat letak motosikal berkunci di Kompleks Galeri Seni, Jalan Trus di sini, terbakar, kira-kira 6 pagi tadi.

Sesak 10 jam gerabak tergelincir

Johor Bahru: Jalan Pekeliling di Pasir Gudang, dekat sini, terpaksa ditutup hampir 10 jam berikutan lapan gerabak kereta api tanpa muatan milik Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) tergelincir dari landasan, semalam.

Produser tak dapat royalti ghaib

Johor Bahru: “Pulanglah, mak rindu,” demikian kata Mazlina Othman, 52, yang berharap anak lelakinya Mohd Farizal Che’ Joha, 26, menghubunginya dan pulang ke pangkuan keluarga selepas menghilangkan diri sejak April tahun lalu.

Hidup bermukah

Johor Bahru : Kecurigaan orang kampung dan kakitangan klinik kesihatan terhadap pasangan suami isteri yang mempunyai empat anak di Mukim Sungai Tiram di sini, akhirnya terjawab apabila Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) menahan mereka kerana disyaki tidak mempunyai ikatan perkahwinan yang sah.

Gagal kemuka sijil nikah sah

Pasangan suami isteri yang bakal menimang cahaya mata kelima gagal mengemukakan sijil nikah walaupun mendakwa telah berkahwin secara sah ketika ditahan Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (Jaij).