MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Johor Bahru

Latest News for Johor Bahru in "General"

Hidup bermukah

Johor Bahru : Kecurigaan orang kampung dan kakitangan klinik kesihatan terhadap pasangan suami isteri yang mempunyai empat anak di Mukim Sungai Tiram di sini, akhirnya terjawab apabila Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) menahan mereka kerana disyaki tidak mempunyai ikatan perkahwinan yang sah.

Gagal kemuka sijil nikah sah

Pasangan suami isteri yang bakal menimang cahaya mata kelima gagal mengemukakan sijil nikah walaupun mendakwa telah berkahwin secara sah ketika ditahan Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Negeri Johor (Jaij).

Nenek cedera diragut

Johor Bahru: Nenek berusia 86 tahun terpaksa menerima tujuh jahitan di kepala selepas penjenayah bertindak meragut rantai leher dan menolaknya dalam kejadian di Kampung Pulai Gelang Patah di sini, kira-kira 10 pagi semalam.

Sejam tersangkut di jamban

Johor Bahru: Seorang kanak-kanak lelaki terpaksa menahan kesakitan lebih sejam selepas kakinya tersangkut pada mangkuk tandas rumahnya di Kampung Seelong Jaya, Skudai di sini, petang tadi.

Tolong jangan tangguh kadar baharu

Kerajaan diminta tidak menangguhkan pelaksanaan tambang baharu perkhidmatan teksi yang telah diumumkan SPAD, baru-baru ini.

Sultan Ibrahim Iskandar dimahkotakan

Johor Bahru: Istiadat Kemahkotaan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar sebagai Sultan Johor kelima dalam sejarah Johor moden berlangsung gilang gemilang di Istana Besar, di sini, pagi tadi.

APMM tahan 31 kru warga asing

Johor Bahru: Dua kapal bersama 31 kru warga asing ditahan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) selepas disyaki melakukan pemindahan minyak di perairan Tanjung Piai, Pontian, 3 petang semalam.

Maut terjatuh tingkat 10

Johor Bahru: Seorang lelaki ditemui mati dipercayai terjatuh dari tingkat 10 flat di Sri Stulang di sini,

Kepala rabak dibelasah penyamun

Kota Tinggi: Seorang tenaga pengajar sekolah memandu cedera di kepala apabila dipukul dengan sebatang besi oleh dua lelaki yang menyamun pejabatnya di Jalan Tambatan, 3.40 petang

Api marak pantas

Johor Bahru: Sederet lima rumah setinggan di Lorong Iman Penderosa Kampung Melayu Pandan, di sini, musnah dalam kebakaran, kira kira 11 malam tadi.