MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kluang

Latest News for Kluang in "General"

Polis buru suspek kes bunuh

Kluang: Polis mengesan seorang lelaki berusia 24 tahun bagi menghadiri perbicaraan kes pembunuhan seorang lelaki berusia 55 tahun di Taman Bahagia, pada 29 Januari tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Kluang Asisten Komisioner Muhamad Laham berkata, dalam kejadian itu mangsa ditemui amti dengan beberapa kesan tikaman pada badannya di dalam kawasan kebun getah.

23 gerai ayam musnah terbakar

Kluang: Sebanyak 23 daripada 31 gerai menjual ayam di Pasar Awam Kluang di Jalan Pasar dekat sini, musnah dalam kebakaran petang tadi.

Kejadian pada 6.51 petang itu mengakibatkan bangunan yang dibina dari struktur kayu sepenuhnya sejak lebih enam dekad itu gagal diselamatkan berikutan bahan binaan sudah lama dan kering memudahkan api merebak.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kluang, Penolong Kanan Penguasa Bomba Akob Sedek berkata, pihaknya menerima panggillan pada 6.51 petang dan tiba di lokasi lima minit kemudian.

Drebar lori tak mengaku pandu melulu

Kluang: Seorang pemandu lori dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam, atas tuduhan memandu kenderaan secara melulu sehingga menyebabkan kematian seorang bayi berusia lapan bulan, Sabtu lalu.

Sorok di inap desa

Kluang: Polis menumpaskan rangkaian sindiket curi kereta antarabangsa berikutan tertangkapnya tujuh individu paling dikehendaki dalam serbuan di rumah inap desa di Taman Aman, dekat sini, kelmarin.

Alhamdulillah... pakcik Johar selamat

Kluang: Pemandu teksi berusia 68 tahun ditemui selamat petang tadi selepas tiga hari di dalam gaung berikutan teksinya terjatuh ke dalam gaung dalam kejadian di Taman Seri Kluang, Selasa lalu.

Diarah ‘balik’ kampung

Kluang: Seramai 62 Orang Asli membabitkan 15 keluarga yang menceroboh tanah rizab kerajaan di kaki Gunung Lambak berhampiran Kampung Datuk Abdul Rahman Yassin di sini sejak lebih 10 tahun lalu diarah pulang ke tempat asal mereka di Rompin, Pahang selewat-lewatnya 21 Oktober ini.

Tiga penceroboh 
tanah kerajaan ditahan

KLUANG 30 Sept. - Pejabat Tanah Kluang menahan tiga lelaki kerana dipercayai menceroboh tanah kerajaan untuk tujuan pertanian di Mukim Renggam, dekat sini hari ini.

Formula baru PLKN

Kluang: Lima modul utama dan tiga sub modul baru akan diperkenalkan dalam usaha mentransformasikan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN).

Kempunan ulam pucuk ubi

Kluang: “Dia jarang makan sebegitu banyak sehingga ditegur suaminya,” kata Som Neemat, 67, ibu kepada Suziyani Samat, 33, yang maut dalam kemalangan di Kilometer 18, Jalan Kluang-Teck Wah Heng, di sini, pagi semalam.

Lelaki mati lemas terjatuh sungai

Kluang :Seorang lelaki berusia 50-an ditemui mati lemas dalam Sungai Senda, Renggam, Kluang jam 9.30 pagi tadi.