MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kluang

Latest News for Kluang in "General"

Lelaki mati lemas terjatuh sungai

Kluang :Seorang lelaki berusia 50-an ditemui mati lemas dalam Sungai Senda, Renggam, Kluang jam 9.30 pagi tadi.

Olivia makin positif

Kluang: Olivia Nur Maisarah Naqiu Fitri, 18 bulan, yang menghidap penyakit hidrosefalus mula menunjukkan perkembangan positif selepas menerima rawatan homeopati sejak beberapa bulan lalu.

Tunang luah perasaan

Kluang: “Nursyafikah wanita pertama hadir dalam hidup saya, tetapi impian kami untuk hidup bersama dimusnahkan pembunuhnya,” kata Mohd Fahmi Muskin, 21, tunang Nursyafikah Ahmad Ismail, 20, yang mati ditikam di tempat letak kenderaan sebuah pasar raya, di sini, Jumaat lalu.

Jantan keparat diburu

Kluang: Pihak polis sedang giat memburu seorang pemuda yang disyaki menikam gadis bekas tunangnya di sini, dua hari lepas.

Pusat pelupusan sampah terbakar

Kluang: Operasi di pusat pelupusan sampah Pekan Renggam di sini, dihentikan dan dipindahkan ke Tapak Pelupusan Sanitari Seelong, mulai hari ini selepas ia terbakar kira-kira jam 11 malam tadi.

Turun padang lihat rakyat setiap bulan

Aktiviti turun padang merupakan salah satu pendekatan yang diambil Adun Kahang untuk mengetahui setiap permasalahan yang berlaku di kawasan pentadbirannya.

Lima dekad cari keluarga kandung

Seorang warga emas di sini, tidak pernah rasa jemu menjejaki ibu bapa, adik-beradik dan saudaranya selepas mengetahui dirinya hanya anak angkat sejak berumur sembilan tahun.

KPI Exco dinilai Februari

Prestasi semua 10 ahli Exco negeri ini akan dinilai bulan depan sama ada mereka berjaya mencapai Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan sepanjang tahun lalu.

129 terima geran tanah

Penantian 129 peneroka Felda Layang-Layang, dekat sini selama lebih 30 tahun berakhir apabila mereka menerima geran tanah yang disampaikan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, semalam.

Tiada bahan terlarang dalam akuakultur

Jabatan Perikanan negeri ya­kin dan memberi jaminan tiada bahan kimia terlarang termasuk daging khinzir digunakan dalam proses ternakan akuakultur di ne­geri ini.