MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kluang

Latest News for Kluang in "General"

Tiga penceroboh 
tanah kerajaan ditahan

KLUANG 30 Sept. - Pejabat Tanah Kluang menahan tiga lelaki kerana dipercayai menceroboh tanah kerajaan untuk tujuan pertanian di Mukim Renggam, dekat sini hari ini.

Formula baru PLKN

Kluang: Lima modul utama dan tiga sub modul baru akan diperkenalkan dalam usaha mentransformasikan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN).

Kempunan ulam pucuk ubi

Kluang: “Dia jarang makan sebegitu banyak sehingga ditegur suaminya,” kata Som Neemat, 67, ibu kepada Suziyani Samat, 33, yang maut dalam kemalangan di Kilometer 18, Jalan Kluang-Teck Wah Heng, di sini, pagi semalam.

Lelaki mati lemas terjatuh sungai

Kluang :Seorang lelaki berusia 50-an ditemui mati lemas dalam Sungai Senda, Renggam, Kluang jam 9.30 pagi tadi.

Olivia makin positif

Kluang: Olivia Nur Maisarah Naqiu Fitri, 18 bulan, yang menghidap penyakit hidrosefalus mula menunjukkan perkembangan positif selepas menerima rawatan homeopati sejak beberapa bulan lalu.

Tunang luah perasaan

Kluang: “Nursyafikah wanita pertama hadir dalam hidup saya, tetapi impian kami untuk hidup bersama dimusnahkan pembunuhnya,” kata Mohd Fahmi Muskin, 21, tunang Nursyafikah Ahmad Ismail, 20, yang mati ditikam di tempat letak kenderaan sebuah pasar raya, di sini, Jumaat lalu.

Jantan keparat diburu

Kluang: Pihak polis sedang giat memburu seorang pemuda yang disyaki menikam gadis bekas tunangnya di sini, dua hari lepas.

Pusat pelupusan sampah terbakar

Kluang: Operasi di pusat pelupusan sampah Pekan Renggam di sini, dihentikan dan dipindahkan ke Tapak Pelupusan Sanitari Seelong, mulai hari ini selepas ia terbakar kira-kira jam 11 malam tadi.

Turun padang lihat rakyat setiap bulan

Aktiviti turun padang merupakan salah satu pendekatan yang diambil Adun Kahang untuk mengetahui setiap permasalahan yang berlaku di kawasan pentadbirannya.

Lima dekad cari keluarga kandung

Seorang warga emas di sini, tidak pernah rasa jemu menjejaki ibu bapa, adik-beradik dan saudaranya selepas mengetahui dirinya hanya anak angkat sejak berumur sembilan tahun.