MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kluang

Latest News for Kluang in "General"

Pusat pelupusan sampah terbakar

Kluang: Operasi di pusat pelupusan sampah Pekan Renggam di sini, dihentikan dan dipindahkan ke Tapak Pelupusan Sanitari Seelong, mulai hari ini selepas ia terbakar kira-kira jam 11 malam tadi.

Turun padang lihat rakyat setiap bulan

Aktiviti turun padang merupakan salah satu pendekatan yang diambil Adun Kahang untuk mengetahui setiap permasalahan yang berlaku di kawasan pentadbirannya.

Lima dekad cari keluarga kandung

Seorang warga emas di sini, tidak pernah rasa jemu menjejaki ibu bapa, adik-beradik dan saudaranya selepas mengetahui dirinya hanya anak angkat sejak berumur sembilan tahun.

KPI Exco dinilai Februari

Prestasi semua 10 ahli Exco negeri ini akan dinilai bulan depan sama ada mereka berjaya mencapai Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan sepanjang tahun lalu.

129 terima geran tanah

Penantian 129 peneroka Felda Layang-Layang, dekat sini selama lebih 30 tahun berakhir apabila mereka menerima geran tanah yang disampaikan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, semalam.

Tiada bahan terlarang dalam akuakultur

Jabatan Perikanan negeri ya­kin dan memberi jaminan tiada bahan kimia terlarang termasuk daging khinzir digunakan dalam proses ternakan akuakultur di ne­geri ini.

12 pusat hiburan keluarga berlesen diarah tutup

Polis daerah Kluang telah mengarahkan 12 pusat hiburan keluarga berlesen di sekitar bandar ini memberhentikan operasi perniagaan mereka bermula 31 Oktober lalu, menerusi Operasi Dadu Khas yang dilancarkan.

Kedap ubah persepsi Orang Asli

Kesedaran masyarakat Orang Asli di Johor berkaitan bidang pendidikan kian meningkat dengan pelaksanaan Program Kelas Dewasa Orang Asli Pribumi (Kedap).

Penduduk dibelenggu bau busuk

Sebahagian penduduk di Taman Sri Lambak, dekat sini, mendakwa dibelenggu masalah bau busuk hampir setiap hari sejak awal tahun ini, dipercayai berpunca dari kebun sayur dan ubi kayu berhampiran kawasan perumahan mereka.

Penyertaan ATM dapat sambutan

Karnival Kembara Kerjaya Johor Untuk Johor 2014 yang masuk hari ketiga memberi kelainan di daerah ini dengan penyertaan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).