MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kota Tinggi

Latest News for Kota Tinggi in "General"

14 hilang di laut

Pengerang: Nasib 14 kru kapal korek pasir Ocean Line 208 yang masih hilang berkemungkinan berjaya diselamatkan kapal yang berada di kawasan berdekatan atau terperangkap di dalam badan kapal yang karam.

Ajal suami isteri

Kota Tinggi: Suami isteri maut dalam kemalangan selepas kereta mereka bertembung dengan kenderaan lain, di Kilometer 48 Jalan Johor Bahru-Mersing, di sini, 3 petang ini.

Tunai hasrat ayah

Kota Tinggi: Hasrat seorang bapa yang terlantar wad untuk melihat anak perempuan tunggalnya diijabkabulkan ditunaikan pagi ini dengan kerjasama pihak Hospital Kota Tinggi (HKT).

Bengkel terbakar bersama 12 bot

Kota Tinggi: Sebanyak 12 bot musnah dalam kebakaran di sebuah bengkel di Kampung Sungai Kapal, Pengerang, di sini, kelmarin, yang menyebabkan kerugian lebih RM600,000.

Lega ayah boleh gerak sendiri

Seorang warga emas di Felda Semenchu dekat sini, pernah terlantar selama dua minggu dan terpaksa memakai lampin pakai buang kesan penyakit diabetes dialaminya.

RM1.5 juta ubah wajah Sedili Besar

Sebanyak RM1.5 juta diperuntukkan untuk pembangunan di Sedili Besar dalam usaha menjadikan kawasan tersebut pusat tumpuan pelancong dalam dan luar negara.

Kebun sawit port lerai komponen

Taktik sekumpulan lelaki yang melakukan kegiatan meleraikan komponen jentera berat terbongkar selepas anggota Balai Polis Kuala Sedili melakukan serbuan di kebun kelapa sawit dekat Kampung Teluk, Tanjung Sedili, 13 Januari lalu.

Tiga kedai terbakar awal pagi

Tindakan pantas anggota Balai Bomba dan Penyelamat Bandar Penawar mengeluarkan enam tong gas dari sebuah kedai runcit, berjaya mengelakkan letupan dalam kebakaran membabitkan tiga kedai di Kampung Baru Datuk Ghani Othman, Teluk Ramunia, awal pagi semalam.

Peneroka maut, van bertembung lori kecil

Hasrat seorang peneroka untuk menunaikan umrah Februari ini tidak kesampaian apabila maut dalam kemalangan di Kilometer 62.5, Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi berhampiran Kampung Seluyut, di sini hari ini.

Khianat bakar 13 bas kilang

Kota Tinggi: Kebakaran 13 bas kilang yang dipercayai berpunca daripada perbuatan khianat di sebuah bengkel kenderaan, di sini, semalam menyebabkan pemiliknya kerugian kira-kira RM600,000.