MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Kota Tinggi

Latest News for Kota Tinggi in "General"

Tukang masak ditahan dipercayai dera anak

Kota Tinggi: Seorang tukang masak ditahan kerana dipercayai mendera anak lelakinya berusia tujuh tahun sehingga kritikal sebelum kanak-kanak itu meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di hospital, baru-baru ini.

Penganggur dituduh bunuh anak kekasih

Kota Tinggi: Seorang penganggur berdepan hukuman gantung sampai mati mandatori sekiranya disabit kesalahan mengakibatkan kecederaan hingga menyebabkan kematian seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun yang juga anak teman wanitanya, tahun lalu.

Baraj beroperasi 30 Jun 2016

Kota Tinggi: Projek pembinaan baraj Sungai Johor di Kota Tinggi, di sini, yang menelan kos RM80.8 juta sudah siap 77 peratus dan dijangka beroperasi mulai 30 Mac 2016.

Semua kaum perlu saling menghormati

KOTA TINGGI 29 Sept. - Masyarakat berbilang kaum diingatkan supaya sentiasa menghormati antara satu sama lain bagi memastikan negara terus aman dan makmur.

Budak lemas di Desaru

Kota Tinggi: Kanak-kanak berusia 12 tahun ditemui lemas di Pantai Che Minah, Desaru, 5.55 petang tadi.

Guna bahasa Perancis

Kota Tinggi: Mahkamah Sesyen, di sini, semalam terpaksa menggunakan jurubahasa Sepanyol dan Perancis apabila 13 daripada 47 anak kapal dan kapten dua kapal warga asing tidak memahami bahasa Inggeris dan Melayu ketika dihadapkan atas tuduhan memunggah ikan tanpa kebenaran Jabatan Perikanan di Tanjung Penyusop, Sungai Rengit, dekat sini, awal Mei lalu.

14 hilang di laut

Pengerang: Nasib 14 kru kapal korek pasir Ocean Line 208 yang masih hilang berkemungkinan berjaya diselamatkan kapal yang berada di kawasan berdekatan atau terperangkap di dalam badan kapal yang karam.

Ajal suami isteri

Kota Tinggi: Suami isteri maut dalam kemalangan selepas kereta mereka bertembung dengan kenderaan lain, di Kilometer 48 Jalan Johor Bahru-Mersing, di sini, 3 petang ini.

Tunai hasrat ayah

Kota Tinggi: Hasrat seorang bapa yang terlantar wad untuk melihat anak perempuan tunggalnya diijabkabulkan ditunaikan pagi ini dengan kerjasama pihak Hospital Kota Tinggi (HKT).

Bengkel terbakar bersama 12 bot

Kota Tinggi: Sebanyak 12 bot musnah dalam kebakaran di sebuah bengkel di Kampung Sungai Kapal, Pengerang, di sini, kelmarin, yang menyebabkan kerugian lebih RM600,000.