MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Labis

Latest News for Labis in "General"

Nurul Shakira ‘lupakan’ sekolah bantu keluarga

LABIS 30 Sept. - Selepas terpaksa berhenti sekolah pada tahun lalu ekoran kesempitan hidup, seorang remaja perempuan di Kampung Sawah Baru dekat sini kini terpaksa menggalas tanggungjawab menjaga keluarga selepas bapanya meninggal dunia, Sabtu lalu.

Bekok bakal berubah wajah

Bekok akan berubah wajah menerusi Program Transformasi Bekok (PTB) yang memberi tumpuan terhadap usaha ‘menghidupkan’ bangunan-bangunan lama yang mempunyai nilai estetika dan warisan sebagai nilai tambah kepada pekan tersebut.

BR1M bentuk tunai lebih mudah

Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) berupa wang tunai adalah langkah dilaksanakan kerajaan dalam usaha menstrukturkan semula dan menambahbaikkan sistem penyampaian subsidi kepada golongan sasaran.

Rugi RM4,000 rumah dipecah masuk

Sebuah keluarga di Taman Chaah Baru, di sini, rugi kira-kira RM4,000 apabila kediamannya dipecah masuk dalam kejadian tengah malam kelmarin.

Hormati perayaan kaum lain

Rakyat negara ini perlu menghormati penganut agama lain dalam meraikan perayaan mereka sebagai medium memahami lebih dekat budaya masyarakat berbilang kaum di negara ini.

Rintihan penoreh getah

Masalah kejatuhan harga masih belum menunjukkan tanda pemulihan, kini ribuan penoreh di sini yang bergantung sepenuhnya daripada hasil getah berdepan 'cabaran' baharu iaitu kedatangan musim tengkujuh yang turut memberi kesan besar terhadap pendapatan mereka.

Rintihan penoreh getah

 

LABIS 2 Dis. - Masalah kejatuhan harga masih belum menunjukkan tanda pemulihan, kini ribuan penoreh di sini yang bergantung sepenuhnya daripada hasil getah berdepan 'cabaran' baharu iaitu kedatangan musim tengkujuh yang turut memberi kesan besar terhadap pendapatan mereka.

Wajibkan subjek perlembagaan di sekolah

Kecenderungan pelbagai pihak mempertikaikan kedudukan serta kuasa raja-raja, hak keistimewaan orang Melayu dan kesucian agama Islam kebelakangan ini membuktikan ramai yang tidak memahami kandungan Perlembagaan Persekutuan.

KTMB bantu promosi Taman Negara Endau-Rompin-Selai

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) dengan kerjasama Tourism Malaysia Johor me­nganjurkan Program Pembangunan Pakej Pelancongan (3P) bagi membantu mempromosi Taman Negara Johor Endau-Rompin-Selai selama tiga hari bermula semalam.

Ketepikan perbezaan kaum demi keamanan negara

Generasi muda digesa mengetepikan perbezaan kaum dalam menzahirkan semangat cintakan negara selain sentiasa bersedia untuk mempertahankan keamanan serta kemakmuran negara.