MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Mersing

Latest News for Mersing in "General"

Didik Orang Asli 
jaga kesihatan gigi

MERSING 30 Sept. - Dalam usaha memastikan perkhidmatan kesihatan sampai kepada semua lapisan masyarakat, Jabatan Kesihatan ne­geri mengambil inisiatif mengadakan program turun padang ke kawasan pedalaman bagi mendekati penduduk Orang Asli di Kampung Punan, dekat sini baru-baru ini.

Pelajar ejen penyumbang bakti

Mersing: Seramai 20 pelajar Diploma Kejururawatan Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim (INSTEDT), Bandar Penawar, Kota Tinggi, menyertai Program Khidmat Masyarakat yang diadakan institusi berkenaan di daerah ini, baru-baru ini.Mersing: Seramai 20 pelajar Diploma Kejururawatan Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim (INSTEDT), Bandar Penawar, Kota Tinggi, menyertai Program Khidmat Masyarakat yang diadakan institusi berkenaan di daerah ini, baru-baru ini.

Janda maut dibelasah kekasih

MERSING – Seorang janda beranak tiga mati dipercayai akibat dibelasah kekasihnya, seorang anggota polis berpangkat koperal, di kawasan rekreasi Hutan Bandar di sini awal pagi semalam.

Seorang belum jumpa lagi

Mersing: Seorang daripada dua sahabat yang hilang dihanyutkan arus ketika memancing di Pantai Tanjung Resang, Endau, dekat sini, ditemui lemas petang ini.

Hancur hati anak terbaring kaku

Mersing: “Hancur hati bila sampai di tempat kejadian, nampak anak terbaring kaku,” kata Ismail Ahmad, 62, bapa pemandu kereta yang maut dalam kemalangan di Kilometer 34, Jalan Mersing-Kota Tinggi di sini, semalam.

Dua kakitangan PLKN maut bertembung

Mersing: Dua kakitangan PLKN maut dan dua lagi parah dalam kemalangan jalan raya membabitkan pertembungan dua kenderaan pacuan empat roda di Jalan Tanjung Resang-Air Papan berhampiran simpang ke Mersing.

Syukur dalam derita

Mersing : Seorang ibu yang masih berpantang bersama bayinya berusia sebulan dan seorang lagi anaknya yang patah kaki selepas terbabit dalam kemalangan dua minggu lalu adalah antara mangsa banjir yang dipindahkan dari Kampung Cik Wook Sri Pantai, di sini, semalam.

Teratak usang satu bilik

Mersing: “Saya pun tidak mahu mereka tinggal berasak dalam rumah satu bilik ini, tetapi apakan daya bantuan yang dipohon belum kunjung tiba,” kata nelayan di Jalan Haji Ariffin, Endau di sini, merayu bantuan daripada pihak berkaitan bagi membolehkan keluarganya memiliki rumah selesa.

Bertempiaran ke dalam semak

Mersing: Empat lelaki dicekup dalam serbuan di Pantai Teluk Gorek, Tanjung Resang, Endau di sini, semalam, ketika sedang memindahkan kotak mengandungi rokok seludup dianggar bernilai kira-kira RM100,000.

Dua lelaki dicari

MERSING – Polis sedang mencari dua individu yang dipercayai boleh membantu siasatan kes pecah masuk sebuah stesen minyak di Kilometer 43 Jalan Kota Tinggi-Mersing berhampiran simpang Felda Tenggaroh, 3 Februari lalu.