MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Mersing

Latest News for Mersing in "General"

Si comel kritikal dipatuk ular

Mersing: Seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun sembilan bulan kritikal dipatuk ular di rumahnya di Kampung Wak Salam di sini, jam 9 malam tadi.

Penuntut UTM maut kemalangan

Mersing: Penuntut Universiti Teknologi Malaysia (UTM) maut selepas Perodua Kelisa dipandunya terbabit kemalangan dengan Toyota Wish di Kilometer 16, Jalan Jemaluang-Mersing, awal pagi tadi.

Pemburu haram ditahan

Mersing: Tiga pemburu haram ditahan polis bersama 10 pelanduk serta senapang patah buatan sendiri dalam serbuan di Hutan Simpang Lenggor, Jemaluang, di sini, awal pagi semalam.

Ketabahan keluarga empat sahabat

Mersing: Suasana hiba menyelubungi Rumah Mayat Hospital Mersing di sini, apabila ahli keluarga empat sahabat yang mayat mereka ditemui dalam kereta di sungai berhampiran ladang kelapa sawit di Felda Tenggaroh di Kilometer 42, Jalan Kota Tinggi-Mersing di sini, pagi tadi tidak dapat menahan kesedihan.

Didik Orang Asli 
jaga kesihatan gigi

MERSING 30 Sept. - Dalam usaha memastikan perkhidmatan kesihatan sampai kepada semua lapisan masyarakat, Jabatan Kesihatan ne­geri mengambil inisiatif mengadakan program turun padang ke kawasan pedalaman bagi mendekati penduduk Orang Asli di Kampung Punan, dekat sini baru-baru ini.

Pelajar ejen penyumbang bakti

Mersing: Seramai 20 pelajar Diploma Kejururawatan Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim (INSTEDT), Bandar Penawar, Kota Tinggi, menyertai Program Khidmat Masyarakat yang diadakan institusi berkenaan di daerah ini, baru-baru ini.Mersing: Seramai 20 pelajar Diploma Kejururawatan Institut Sains dan Teknologi Darul Takzim (INSTEDT), Bandar Penawar, Kota Tinggi, menyertai Program Khidmat Masyarakat yang diadakan institusi berkenaan di daerah ini, baru-baru ini.

Janda maut dibelasah kekasih

MERSING – Seorang janda beranak tiga mati dipercayai akibat dibelasah kekasihnya, seorang anggota polis berpangkat koperal, di kawasan rekreasi Hutan Bandar di sini awal pagi semalam.

Seorang belum jumpa lagi

Mersing: Seorang daripada dua sahabat yang hilang dihanyutkan arus ketika memancing di Pantai Tanjung Resang, Endau, dekat sini, ditemui lemas petang ini.

Hancur hati anak terbaring kaku

Mersing: “Hancur hati bila sampai di tempat kejadian, nampak anak terbaring kaku,” kata Ismail Ahmad, 62, bapa pemandu kereta yang maut dalam kemalangan di Kilometer 34, Jalan Mersing-Kota Tinggi di sini, semalam.

Dua kakitangan PLKN maut bertembung

Mersing: Dua kakitangan PLKN maut dan dua lagi parah dalam kemalangan jalan raya membabitkan pertembungan dua kenderaan pacuan empat roda di Jalan Tanjung Resang-Air Papan berhampiran simpang ke Mersing.