MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Muar

Latest News for Muar in "General"

Mana mau lari

Muar: Polis sudah menahan lelaki berusia 20-an bagi membantu siasatan berhubung kecurian beg tangan jemaah wanita di Masjid Sultan Ibrahim, di sini yang viral di media sosial 12 September lalu.

Sultan Ibrahim dekati rakyat

MUAR – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar ber­kenaan menerima sumbangan sejumlah RM1 juta daripada Jabatan Perdana Menteri (JPM) untuk Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (YKTLJ) untuk membantu memulihkan pesakit kanser di negara ini.

Empat maut termasuk seorang putus dua

Muar: Empat lelaki maut apabila lori bermuatan daging beku dan jagung dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru hilang kawalan lalu terbabas dan memasuki laluan bertentangan, sebelum merempuh lori kontena di Kilometer 141 Lebuhraya PLUS arah utara berhampiran Plaza Tol Pagoh, dekat sini, 5.10 pagi tadi.

Sentiasa prihatin kesusahan rakyat

Muar: Walaupun berdepan pelbagai masalah termasuk keadaan ekonomi tidak menentu ketika ini, kerajaan tidak akan mengabaikan tanggungjawab untuk membantu meringankan beban rakyat.

Saran wujud UCTC

Pagoh: Semua universiti awam (UA) disaran mewujudkan Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) berdasarkan kepakaran masing-masing bagi meningkatkan kemahiran penduduk tempatan.

Kebumi sebelah pusara bapa

Muar: “Alhamdulillah, jenazah kakak ipar selamat dikebumikan di sebelah pusara bapa.” Itulah luahan adik ipar Datin Habibah Mahmud, Dr Ahmad Fauzi Abu, 58, apabila jenazahnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Parit Masjid, Parit Yusof Darat di sini, semalam.

Curi kereta, langgar pokok

Muar: Seorang lelaki yang mencuri sebuah kereta ditahan polis selepas kereta dipandu melanggar pokok di Taman Bintang Emas, Bukit Pasir, di sini, 3.30 petang tadi.

Rebah selepas minta air

Muar: Seorang lelaki rebah dan meninggal dunia sejurus meminta air untuk diminum di sebuah rumah di Jalan Utama 17, Taman Utama di sini, petang tadi.

Dua sahabat dikhuatiri lemas

Muar: Dua sahabat berusia 15 tahun dikhuatiri lemas di Sungai Jorak, Kampung Jorak, di sini, 6.30 petang tadi.

Risau jantung anak berlubang sebesar syiling 50sen

Sepasang suami isteri risau memikirkan masalah kesihatan anak mereka berusia enam tahun yang semakin serius apabila jantung berlubang dihidapi kini membesar ke saiz duit syiling 50 sen.