MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Muar

Latest News for Muar in "General"

Warga emas maut, motosikal dirempuh kereta

MUAR: Seorang lelaki warga emas tidak sempat untuk menyambut perayaan Tahun Baharu Cina apabila maut selepas motosikal yang ditungganginya dirempuh sebuah kereta di Jalan Bakariah di sini, awal pagi Selasa.

‘Dia bukan ada 9 nyawa’

Muar: “Dia bukannya ada sembilan nyawa, lambat laun dia akan mati,” kata seorang ahli keluarga yang enggan dikenali mengulas kematian Zulkifli Hir atau Marwan, 49, rakyat Malaysia yang terbunuh dalam serangan tentera Filipina di Kepulauan Jolo, Mindanao, Selatan Filipina, baru-baru ini.

Majikan keterlaluan

Majikan bukan Islam dianggap keterlaluan apabila semakin berani menafikan hak pekerja Islam dengan tidak membenarkan mereka solat pada waktu bekerja atau rehat.

Tutor bantu pencapaian, kecemerlangan murid

Kandungan akhbar pendidikan Utusan Malaysia, Tutor yang padat dan berkualiti menarik minat Sekolah Kebangsaan (SK) Parit Setongkat, di sini untuk menjadikannya sebagai salah satu bahan rujukan dalam proses pengajaran dan pembelajarannya.

2,660 dapat rumah

Pagoh: Kerajaan Pusat sedia membantu semua 2,660 mangsa banjir di Kelantan yang mengalami kerosakan rumah termasuk mendapatkan rumah sementara kepada mereka.

Nafas rugi lebih RM100 juta

Pertubuhan Peladang Kebangsaan (Nafas) menganggarkan jumlah kerugian yang dialami akibat banjir di kawasan pertanian dan penternakan melebihi RM100 juta.

Pelatih PUSPEN ditahan semula

Ledang: Dua pelatih Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN) Muar di sini, melarikan diri dari pusat itu pada 8.45 malam tadi.

Dua pasar nelayan dibuka serentak

MUAR 23 Dis. - Pasar nelayan di Sungai Ba­lang Laut dan Sarang Buaya, dekat sini dijadual dibuka serentak pada Mac tahun depan dalam usaha membantu golongan nelayan memasarkan hasil tangkapan mereka secara terus tanpa kepada orang ramai.

Namewee mengaku bersalah aibkan kakitangan TNB

MUAR 1 Dis. – Penyanyi rap kontroversi, Namewee dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan atau menjalani khidmat sosial oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini setelah mengaku bersalah cuba mengaibkan kehormatan seorang kakitangan Tenaga Nasional Bhd. (TNB), lima tahun lalu.

HPSF cari waris wanita warga Indonesia

Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) mencari waris kepada seorang wanita dipercayai warga Indonesia yang meninggal dunia di hospital berkenaan, kelmarin.