MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Muar

Latest News for Muar in "General"

Saran wujud UCTC

Pagoh: Semua universiti awam (UA) disaran mewujudkan Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) berdasarkan kepakaran masing-masing bagi meningkatkan kemahiran penduduk tempatan.

Kebumi sebelah pusara bapa

Muar: “Alhamdulillah, jenazah kakak ipar selamat dikebumikan di sebelah pusara bapa.” Itulah luahan adik ipar Datin Habibah Mahmud, Dr Ahmad Fauzi Abu, 58, apabila jenazahnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Parit Masjid, Parit Yusof Darat di sini, semalam.

Curi kereta, langgar pokok

Muar: Seorang lelaki yang mencuri sebuah kereta ditahan polis selepas kereta dipandu melanggar pokok di Taman Bintang Emas, Bukit Pasir, di sini, 3.30 petang tadi.

Rebah selepas minta air

Muar: Seorang lelaki rebah dan meninggal dunia sejurus meminta air untuk diminum di sebuah rumah di Jalan Utama 17, Taman Utama di sini, petang tadi.

Dua sahabat dikhuatiri lemas

Muar: Dua sahabat berusia 15 tahun dikhuatiri lemas di Sungai Jorak, Kampung Jorak, di sini, 6.30 petang tadi.

Risau jantung anak berlubang sebesar syiling 50sen

Sepasang suami isteri risau memikirkan masalah kesihatan anak mereka berusia enam tahun yang semakin serius apabila jantung berlubang dihidapi kini membesar ke saiz duit syiling 50 sen.

Warga emas maut, motosikal dirempuh kereta

MUAR: Seorang lelaki warga emas tidak sempat untuk menyambut perayaan Tahun Baharu Cina apabila maut selepas motosikal yang ditungganginya dirempuh sebuah kereta di Jalan Bakariah di sini, awal pagi Selasa.

‘Dia bukan ada 9 nyawa’

Muar: “Dia bukannya ada sembilan nyawa, lambat laun dia akan mati,” kata seorang ahli keluarga yang enggan dikenali mengulas kematian Zulkifli Hir atau Marwan, 49, rakyat Malaysia yang terbunuh dalam serangan tentera Filipina di Kepulauan Jolo, Mindanao, Selatan Filipina, baru-baru ini.

Majikan keterlaluan

Majikan bukan Islam dianggap keterlaluan apabila semakin berani menafikan hak pekerja Islam dengan tidak membenarkan mereka solat pada waktu bekerja atau rehat.

Tutor bantu pencapaian, kecemerlangan murid

Kandungan akhbar pendidikan Utusan Malaysia, Tutor yang padat dan berkualiti menarik minat Sekolah Kebangsaan (SK) Parit Setongkat, di sini untuk menjadikannya sebagai salah satu bahan rujukan dalam proses pengajaran dan pembelajarannya.