MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Pasir Gudang

Latest News for Pasir Gudang in "General"

Festival Layang-Layang catat rekod dunia

Festival Layang-Layang Sedunia Pasir Gudang ke-20 (FLLSPG) berjaya mencatat rekod baharu dunia bagi penyertaan negara antarabangsa terbanyak bagi festival layang-layang dengan penyertaan 50 buah negara.

Bantu murid minat Bahasa Inggeris

Sebanyak 22 Sekolah Kebangsaan (SK) di seluruh negeri ini terlibat English Language Centre (ELC) melalui kerjasama  dengan Brighton Education.

Panggilan adik tidak bersahut

Pasir Gudang: “Saya memanggil kakak supaya cepat keluar dari tasik, tetapi dia tidak menyahut menyebabkan saya berlari pulang memberitahu ibu,” kata Muhammad Aiman Nur Hassan, 9, adik kepada salah seorang daripada dua kanak-kanak yang ditemui lemas di tasik terbiar di Taman Nusa Damai, di sini, kelmarin.

Abd Aziz bersyukur doa dimakbulkan

PASIR GUDANG - Seorang pesakit kronik yang sudah lebih setahun menumpang teduh di Surau Blok 52 Taman Cendana, di sini meluahkan rasa syukur apabila doanya selama ini telah dimakbulkan ALLAH SWT.

Tanam pokok identiti Johor


PASIR GUDANG - Pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini disaran menanam pokok yang melambangkan identiti sebenar negeri Johor.

Cadang skim sewa beli rumah flat

PASIR GUDANG - Kerajaan negeri mempertimbangkan untuk memperkenalkan skim sewa dan beli kepada penduduk rumah flat di negeri ini.

Ambil kira keperluan penduduk

PASIR GUDANG – Kerajaan negeri setuju membatalkan projek pembangunan yang menempatkan sebuah Tadika dan Kompleks Penghulu di Kampung Sepakat, Masai, di sini setelah  mengambil kira keperluan penduduk setempat.

Sedia sistem pengangkutan cekap


PASIR GUDANG - Kerajaan negeri berhasrat menubuhkan pelan pengangkutan awam di semua pihak berkuasa tempatan (PBT) ke arah penyediaan sistem pengangkutan awam cekap di negeri ini.

Cabaran suami obes

Pasir Gudang: “Saya pernah memasak sup untuk suami dalam usaha membantunya menurunkan berat badan, tetapi dia mengamuk kerana mahu menjamah nasi.

‘Kau jangan pulang rumah’

Pasir Gudang: “Selepas menjalani pembedahan memotong jari kaki kiri di Hospital Sultan Ismail (HSI), Pandan, ahli keluarga datang melawat dan meminta saya tidak pulang ke rumah kerana berdepan kesulitan untuk menjaga saya,” kata P Sanker, 38, ketika ditemui di rumah rakannya di Taman Kota Masai, Masai, dekat sini, semalam.