MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Pasir Gudang

Latest News for Pasir Gudang in "General"

Tak selamat jual rokok seludup

Pasir Gudang: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) meningkatkan tindakan undang-undang dan lebih tegas dalam Operasi Outlet siri ketiga (Ops Outlet V3.0) 2016 yang dilancarkan semalam, bagi membanteras rangkaian pengedaran serta penjualan rokok seludup di negara ini.

160 keluarga di pusat pemindahan

Pasir Gudang:Seramai 648 mangsa membabitkan 160 keluarga mangsa banjir kilat dari empat perkampungan masih mendapatkan perlindungan di dua pusat pemindahan di Pasir Gudang.

'Muhyiddin’s removal made in the interest of politics, not to hurt Johoreans'

PASIR GUDANG: Datuk Seri Najib Tun Razak says he is aware of the feelings of Johor Umno members following his shock decision to remove Tan Sri Muhyiddin Yassin as deputy prime minister.

Serbu kilang buat Dynamo palsu

Pasir Gudang : Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Johor menumpaskan kegiatan memproses dan mengeluarkan cecair pencuci pakaian jenama Dynamo palsu dalam satu serbuan terhadap kilang di kawasan perindustrian Desa Plentong, Masai di sini, kira-kira 1 petang tadi.

Seni bina Johor diterap 
di semua masjid

Kerajaan negeri bakal memberi perhatian kepada aplikasi seni bina yang mempamerkan identiti Johor dalam pelan pembinaan masjid di seluruh negeri pada masa depan.

Festival Layang-Layang catat rekod dunia

Festival Layang-Layang Sedunia Pasir Gudang ke-20 (FLLSPG) berjaya mencatat rekod baharu dunia bagi penyertaan negara antarabangsa terbanyak bagi festival layang-layang dengan penyertaan 50 buah negara.

Bantu murid minat Bahasa Inggeris

Sebanyak 22 Sekolah Kebangsaan (SK) di seluruh negeri ini terlibat English Language Centre (ELC) melalui kerjasama  dengan Brighton Education.

Panggilan adik tidak bersahut

Pasir Gudang: “Saya memanggil kakak supaya cepat keluar dari tasik, tetapi dia tidak menyahut menyebabkan saya berlari pulang memberitahu ibu,” kata Muhammad Aiman Nur Hassan, 9, adik kepada salah seorang daripada dua kanak-kanak yang ditemui lemas di tasik terbiar di Taman Nusa Damai, di sini, kelmarin.

Abd Aziz bersyukur doa dimakbulkan

PASIR GUDANG - Seorang pesakit kronik yang sudah lebih setahun menumpang teduh di Surau Blok 52 Taman Cendana, di sini meluahkan rasa syukur apabila doanya selama ini telah dimakbulkan ALLAH SWT.

Tanam pokok identiti Johor


PASIR GUDANG - Pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini disaran menanam pokok yang melambangkan identiti sebenar negeri Johor.