MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "General"

Singgah belajar buat tempe

PENGEMBARA solo Kuala Lumpur-London 2010, Hadi Hussien, 44, sudah selamat tiba di Sagil, Ledang selepas hampir dua minggu menunggang Demak ATM 200cc.

Pertemuan Muhyiddin-Sultan Johor berlangsung sejam

Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerima kunjungan bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini.

 

Pembinaan stadium baru JDT bermula November ini

Pembinaan stadium baru JDT akan bermula November ini di Kota Iskandar, Nusajaya, sebagaimana yang diumumkan oleh pasukan Harimau Selatan itu.

 

Tunku Mahkota Johor terima jet peribadi sempena hari jadi

Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim menerima jet peribadi sempena hari keputeraannya ke-31, hari ini.

 

Lokasi bazar tidak strategik

Penduduk dan pengunjung bazar Ramadan di Parit Mesjid di sini, mencadangkan agar tapak berkenaan dipindahkan ke lokasi lebih strategik bagi mengatasi masalah kesesakan lalu lintas.

Guna alasan GST naik harga juadah

Pejabat Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Segamat perlu memantau kegiatan peniaga yang sengaja menaikkan harga makanan sepanjang bulan Ramadan ini.

Peti sejuk beku mudahkan urusan

Seramai 23 usahawan muda Pertubuhan Peladang Negeri Johor (PPNJ) menjadi kumpulan pertama ahli Kor Tani yang menerima kemudahan peti sejuk beku bagi kegunaan perniagaan masing-masing.

Seorang lelaki, wanita ditahan miliki pistol

Polis menahan seorang lelaki dan wanita serta merampas sepucuk pistol daripada mereka di Jalan Kluang-Batu Pahat, dekat Batu Pahat, awal pagi tadi.

Johor dapat 'Optimus Prime'

Sultan Johor Sultan Ibrahim membeli sebuah trak mirip Optimus Prime, watak utama siri Transformers, yang menjadi kegilaan seluruh dunia.

 

Bekal air bersih, sihat

Kerajaan negeri sentiasa memberi tumpuan terhadap pembekalan, pengagihan dan perkhidmatan air yang bersih, sihat dan mencukupi terutamanya dalam menghadapi pertambahan penduduk serta perkembangan ekonomi yang pesat.