MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "General"

Dua penternak ikan rugi besar

Dua pengusaha ikan sangkar Pendas Laut, di sini, ‘berputih mata’ selepas terpaksa tanggung kerugian kira-kira RM600,000 apabila lebih satu tan metrik ternakan mereka mati dalam kejadian kira-kira jam 3  pagi, kelmarin.

Pelajar cemerlang SPM, STPM diraikan

Para pelajar yang mendapat keputusan cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) di negeri ini diraikan dalam satu majlis di sini hari ini.

Budaya penyayang asas keharmonian

Masyarakat negeri ini dinasihatkan kembali kepada asas kehidupan, iaitu memupuk budaya saling kasih mengasihi antara satu sama lain bagi membina persekitaran yang lebih harmoni dan sejahtera.

Empat anggota sindiket diberkas

Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Dua berjaya menumpaskan jenayah rentas sempadan yang mencuri enjin, bot dan peralatan menangkap ikan di daerah Pontian dengan tertangkapnya empat lelaki warga Indonesia di perairan Benut, dekat sini semalam.

Pertahankan budaya, tradisi Melayu

Masyarakat Melayu perlu memastikan kelangsungan budaya dan tradisi diwarisi, sekiranya ingin menjadi sebuah bangsa yang besar.

MTV mudahkan operasi di bandar raya


Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) memperkenalkan van pelbagai guna (MTV) bagi mempertingkatkan produktiviti kerja penguatkuasaan di sekitar bandar raya ini.

Bela masyarakat etnik Rohingya

Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) berharap Malaysia selaku negara Islam, selain Indonesia dan Brunei di dalam ASEAN dapat memainkan peranan memastikan hak asasi manusia etnik Rohingya di Myanmar terbela.

Lambakan beras wangi MRQ 76

Seramai 400 pesawah di sini yang merupakan kumpulan pertama menanam beras wangi varieti MRQ 76 berdepan masalah lambakan kira-kira 400 tan metrik beras berkenaan yang tidak berjaya dijual.

400 tan beras wangi belum dijual

Kerajaan diminta membantu menyelesaikan masalah lambakan 400 tan beras wangi varieti MRQ 76 yang masih belum dijual, diusahakan kira-kira 400 pesawah di daerah ini.

Dulu makan gaji kini berniaga

PEMBANGUNAN pesat di bandar raya ini dilihat menjadi faktor pemangkin dalam meningkatkan sosioekonomi masyarakat setempat khususnya bagi penduduk Melayu di pusat bandar.