MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "General"

Tiga ahli Geng Kadir diberkas

Tiga ahli Geng Kadir disyaki aktif menjalankan kegiatan samun menggunakan senjata api di Kota Tinggi dan kawasan Iskandar Malaysia, dekat sini ditahan polis dalam dua serbuan berasingan hari ini.

Kes Pistol: Siasatan Mendapati Safee Sali Tak Terlibat – Polis

Hasil siasatan pihak polis mendapati pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT), Safee Sali tidak terlibat dalam kes penemuan pistol di dalam kenderaannya.

Permaisuri Luah Rasa Kekurangan Dalam Kembara Mahkota Johor Tahun Ini

Seperti kebiasaannya setiap tahun, Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar bersama permaisuri dan anakanda baginda akan melawat rakyat-rakyat jelata dalam Kembara Mahkota Johor (KMJ).

 

Hidupkan semula Pasukan Kesukarelaan Johor

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mencadangkan kerajaan negeri meng­hidupkan semula Pasukan Kesukarelaan Johor (JVF) yang keahliannya terbuka kepada semua kaum.

Sultan Johor akan pamer kereta bomba antik milik peribadi

Lapan jentera bomba antik milik Sultan Johor akan dipamerkan sempena sambutan Hari Bomba peringkat negeri bermula esok.

 

Gempar ular tedung selar muncul di ladang sawit

Pekerja ladang kelapa sawit Felda Palong Timur 1, dekat sini semalam, gempar apabila seekor ular tedung selar sepanjang hampir lima meter keluar dari lubang dan menyusup ke bawah timbunan pelepah sawit kering.

Cari Pemandu Kereta Singapura

Polis Johor menyeru pemandu kereta Mercedez Benz S400 bernombor pendaftaran Singapura SKN 8285 M supaya tampil memberi keterangan bagi membantu siasatan berhubung tindakannya yang didakwa memandu secara melulu sehingga menjadi viral di Facebook (FB), sejak semalam.

 

Dugaan bayi 4 penyakit

Sejak dilahirkan, Nur Aafiyah Amanda Norhisham tidak pernah merasai tinggal lama di rumahnya di Taman Suria, Buloh Kasap kerana bergantung dengan mesin pernafasan dan penjagaan rapi doktor.

Asrama tahfiz musnah terbakar

Sebuah asrama Sekolah Tahfiz Al Raudah di Batu 16, Jalan Air Hitam, di sini, hampir musnah sepenuhnya akibat kebakaran tadi.

Kastam Johor Rampas Rokok Seludup Lebih RM23 Juta

Jabatan Kastam Diraja Johor merampas sejumlah 221,200 kartun rokok kretek dan putih seludup bernilai lebih RM23 juta dalam dua operasi yang dilaksanakan semenjak awal bulan ini.