MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

BN sambut baik Salahuddin di Johor

JOHOR BAHRU – Keputusan Pas untuk meletakkan Naib Presidennya, Salahuddin Ayub sebagai calon Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) di Johor disambut baik pemimpin Barisan Nasional (BN).

Ahli Parlimen Johor Bahru, Datuk Seri Shahrir Abdul Samad menyifatkan keputusan parti itu sebagai tindakan tepat berdasarkan latar belakang Salahuddin yang merupakan anak kelahiran negeri ini.

“Alhamdulillah, bagus juga kalau Salahuddin datang Johor, ini tidak sebelum ini asyik lari ke luar sahaja, marah juga orang di Kelantan.

“Kehadiran dia di Johor juga membolehkan orang kampung merasai sendiri ketokohan dia,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kesediaan Pas melepaskan Salahuddin untuk bertanding di Johor dalam PRU13, selepas menyampaikan Bantuan Makanan Asas Program MyKasih di sini, semalam.

Bagaimanapun Shahrir berkata, kehadiran Salahuddin sebagai calon PRU13 di negeri ini tidak akan menggugat kedudukan BN dan tidak memberi impak terhadap sokongan rakyat kepada Umno.

“Itu tidak jadi masalah, dan saya juga tidak hairan dengan keputusan yang dibuat oleh Pas sebab ramai tokoh Pas yang pergi ke negeri orang.

“Mereka seharusnya meneruskan perjuangan parti di negeri sendiri,” katanya.

Dalam perkembangan lain, beliau enggan memberi sebarang komen ketika diminta mengulas lanjut mengenai kemungkinan beliau dipilih sebagai calon Menteri Besar Johor.

“Saya tidak ada dengar mengenai perkara itu, tanyalah kepada Menteri Besar (Datuk Abdul Ghani Othman),” katanya.

sumber : sinarharian.com.my

Nearby Location

Places of Interest
Name Distance Direction
Puteri Harbour Show Direction
Desaru Ostrich Farm Show Direction