MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "Politics"

Jangan mimpi Felda masih kubu kuat BN - Muhyiddin

Timbalan Presiden Pakatan Harapan (PH), Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini memberi amaran kepada Barisan Nasional (BN) supaya tidak bermimpi Felda masih menjadi kubu kuat mereka.

 

Johor: Medan tarung paling sengit PRU14

Johor yang dihujani pelbagai aktiviti hujung minggu kali ini memberi gambaran jelas bahawa negeri paling selatan tanah air ini bakal menjadi medan pertarungan paling sengit antara Pakatan Harapan dan BN menjelang PRU ke-14.

 

Mahkamah: Kerajaan gagal bela Orang Seletar

Mahkamah Tinggi Johor Bahru memutuskan kerajaan negeri dan persekutuan melanggar tanggungjawab mereka berhubung perlindungan hak tanah adat Orang Seletar.

 

'MB Johor tinggal di rumah kedai dengan 13 lain?'

Senarai daftar pengundi terkini menyatakan Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin menetap di sebuah rumah kedai di Masai, Johor bersama 13 yang lain.

 

Sultan Johor bertemu pemimpin muda PPBM di istana unik

Selepas suratnya mempersoalkan larangan Sultan Johor mengadakan demonstrasi di negeri itu, pemimpin muda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Syed Saddiq Syed Abul Rahman semalam menerima nasihat daripada Sultan Ibrahim Sultan Iskandar selepas pertemuan di istana unik yang diinspirasikan daripada siri kartun Flinstone.

 

Umno Johor bosan dengan masalah negara

Umno Johor masih bersatu, tetapi tidak lagi menyokong Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana beliau mengkhianati parti dengan menyertai Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

 

PKR Johor terkejut negeri mohon bantuan air dari Singapura

PKR Johor terkejut dengan tindakan kerajaan negeri meminta pertolongan kerajaan Singapura untuk menambah bekalan air terawat sebanyak 6 juta gelen sehari sejak Sabtu lalu.

 

TMJ dedah rancangan 'orang-orang besar'

Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendakwa terdapat usaha di laman sosial untuk melaga-lagakan rakyat bagi mengalihkan perhatian terhadap isu-isu lebih besar dalam negara.

 

UMNO Cawangan Felda Semenchu tolak Azalina calon PRU14

UMNO Cawangan Felda Semenchu yang bersidang malam kelmarin mengemukakan usul menolak Ketua UMNO Bahagian Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said diletakkan sebagai calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

 

Nazri 'suka menyodok membabi buta', tak perlu dilayan - Ismail

Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh Ismail Mohamed menyelar kenyataan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Nazri Aziz bahawa tindakan Tan Sri Muhyiddin Yassin sejak kebelakangan ini ibarat ‘anjing yang sibuk menggigit kaki’ sehingga menyukarkan parti itu daripada melaksanakan tanggungjawabnya.