MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "Politics"

TMJ dedah rancangan 'orang-orang besar'

Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendakwa terdapat usaha di laman sosial untuk melaga-lagakan rakyat bagi mengalihkan perhatian terhadap isu-isu lebih besar dalam negara.

 

UMNO Cawangan Felda Semenchu tolak Azalina calon PRU14

UMNO Cawangan Felda Semenchu yang bersidang malam kelmarin mengemukakan usul menolak Ketua UMNO Bahagian Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said diletakkan sebagai calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

 

Nazri 'suka menyodok membabi buta', tak perlu dilayan - Ismail

Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh Ismail Mohamed menyelar kenyataan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Nazri Aziz bahawa tindakan Tan Sri Muhyiddin Yassin sejak kebelakangan ini ibarat ‘anjing yang sibuk menggigit kaki’ sehingga menyukarkan parti itu daripada melaksanakan tanggungjawabnya.

 

Dugaan hebat menanti pengganti Mukhriz

Penyingkiran Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai menteri besar Kedah menandakan telah berakhir hari-hari di mana rakyat boleh mempercayai pemimpin membuat keputusan berdasarkan kehendak rakyat, kata Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin.

 

BN Pagoh berhimpun sokong Muhyiddin

Ketua Umno cawangan Pagoh Samad Ariffin hari ini mempersoalkan apakah dosa yang dilakukan Tan Sri Muhyiddin Yassin sehingga  tidak dibenarkan merasmikan mesyuarat agung tahunan sayap Pemuda, Wanita dan Puteri tahun ini.

 

Ketua cawangan nafi dibiayai gesa Najib berundur

Jurucakap 81 ketua Umno cawangan dari lapan bahagian Umno di Johor yang menggesa pengunduran Datuk Seri Najib Abdul Razak, menafikan dakwaan bahawa tindakan mereka didalangi pihak tertentu.

 

Tiada tepukan gemuruh buat Najib

Kehadiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib untuk merasmikan mesyuarat agung perwakilan Umno Pasir Gudang pada awalnya dijangka 'panas' tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.

 

Umno Kluang mahu GST dikurang dan penjelasan 1MDB

Umno bahagian Kluang hari ini meluluskan usul menggesa Majlis Tertinggi parti itu menjelaskan kontroversi 1MDB kepada ahli-ahlinya.

 

Umno Kluang mahu GST dikurang dan penjelasan 1MDB

Umno bahagian Kluang hari ini meluluskan usul menggesa Majlis Tertinggi parti itu menjelaskan kontroversi 1MDB kepada ahli-ahlinya.

 

Khaled minta kepimpinan Umno dengar suara akar umbi

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin hari ini menyarankan kepimpinan parti supaya berlapang dada dan mendengar suara hati ahli parti itu bermula dari peringkat akar umbi.