MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "Politics"

Dugaan hebat menanti pengganti Mukhriz

Penyingkiran Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai menteri besar Kedah menandakan telah berakhir hari-hari di mana rakyat boleh mempercayai pemimpin membuat keputusan berdasarkan kehendak rakyat, kata Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin.

 

BN Pagoh berhimpun sokong Muhyiddin

Ketua Umno cawangan Pagoh Samad Ariffin hari ini mempersoalkan apakah dosa yang dilakukan Tan Sri Muhyiddin Yassin sehingga  tidak dibenarkan merasmikan mesyuarat agung tahunan sayap Pemuda, Wanita dan Puteri tahun ini.

 

Ketua cawangan nafi dibiayai gesa Najib berundur

Jurucakap 81 ketua Umno cawangan dari lapan bahagian Umno di Johor yang menggesa pengunduran Datuk Seri Najib Abdul Razak, menafikan dakwaan bahawa tindakan mereka didalangi pihak tertentu.

 

Tiada tepukan gemuruh buat Najib

Kehadiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib untuk merasmikan mesyuarat agung perwakilan Umno Pasir Gudang pada awalnya dijangka 'panas' tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.

 

Umno Kluang mahu GST dikurang dan penjelasan 1MDB

Umno bahagian Kluang hari ini meluluskan usul menggesa Majlis Tertinggi parti itu menjelaskan kontroversi 1MDB kepada ahli-ahlinya.

 

Umno Kluang mahu GST dikurang dan penjelasan 1MDB

Umno bahagian Kluang hari ini meluluskan usul menggesa Majlis Tertinggi parti itu menjelaskan kontroversi 1MDB kepada ahli-ahlinya.

 

Khaled minta kepimpinan Umno dengar suara akar umbi

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin hari ini menyarankan kepimpinan parti supaya berlapang dada dan mendengar suara hati ahli parti itu bermula dari peringkat akar umbi.

 

Kerajaan Johor mungkin kaji semula kuota pemilikan rumah warga asing

Kerajaan negeri Johor mungkin mengkaji semula kuota pemilikan rumah warga asing, kata Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan Johor Datuk Abd Latiff Bandi.

 

Pemuda Umno protes forum GST

Pemuda Umno akan berhimpun membantah forum yang menampilkan wakil rakyat DAP di Kluang malam ini, kerana mendakwa ia berbaur "perkauman".

 

Laporan Audit : Makanan pelajar dikurangkan untuk jimat

Pelajar di sebuah sekolah menengah agama yang berasrama penuh di Johor telah dikurangkan makanan ekoran langkah penjimatan oleh pembekal makanan di sekolah itu.