MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Johor

Latest News for State Johor in "Sports"

Piala FA : JDT juara, Johor cuti

Kerajaan negeri Johor mengumumkan cuti khas peristiwa di seluruh Johor esok sempena kejayaan pasukan Johor Darul Takzim (JDT) merangkul Piala FA 2016 di Stadium Shah Alam, malam tadi.

 

Sultan Johor ucap tahniah kepada Nauraj Singh

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mengucapkan tahniah kepada Nauraj Singh Randhawa, atlet kelahiran negeri ini yang berjaya melayakkan diri ke Sukan Olimpik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil Ogos ini.

Tunku Ismail kini pemilik JDT secara rasmi

Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim secara rasminya menjadi pemilik pasukan Johor Darul Takzim (JDT).

 

Paulo Rangel sertai JDT

Bekas bintang Selangor, Paulo Rangel akhirnya memilih JDT sebagai pasukan pilihannya untuk musim depan apabila secara sah menandatangani kontrak untuk menyarung jersi pasukan Harimau Selatan.

 

Rangel ganti Lucho?

Johor Bahru: Pencarian Johor Darul Ta’zim (Johor DT) untuk melengkapkan pemain import keempat bakal terjawab hari ini dengan juara Liga Super dua musim berturut-turut itu bakal memperkenalkan pengganti Luciano Figueroa.

Selepas bolasepak, TMJ kini beralih ke tinju

Selepas berjaya mengangkat taraf bolasepak Johor ke satu tahap yang tidak pernah diimpikan, kini Tunku Mahkota Johor mengalih pandangannya ke sukan tinju.

 

PBNJ dedah rekabentuk stadium baru

Buat pertama kali, Persatuan Bolasepak Negeri Johor (PBNJ) mendedahkan rekabentuk stadium barunya yang akan digunakan oleh juara Piala AFC, JDT bagi menggantikan Stadium Tan Sri Haji Hassan Yunos di Larkin.

 

Kerajaan negeri beri RM2 juta untuk pemain JDT

Kerajaan negeri Johor mengumumkan pemberian insentif RM2 juta buat pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT).

Kemenangan JDT rangkul Piala AFC jadi inspirasi pasukan lain

Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berharap kejayaan Johor Darul Ta'zim (JDT) merangkul Kejuaraan Piala Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) pada Sabtu malam, akan menjadi pendorong buat pasukan bola sepak tempatan lain untuk mencipta kejayaan sama.

 

'Rakyat Johor' kecam kenyataan Nazri pada TMJ

Laman Facebook pasukan bola sepak Johor tampil mempertahankan Tengku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim.